Netradiční cukroví z tatranek. Nejčastěji se připravují na Vánoce.
Hodnocení
4.6
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
vejce
10 dkg
cukr krupice
1 ks
tuk 100 %
3 ks
tatranka
36 dkg
hladká mouka
5 dkg
strouhaný kokos
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup přípravy
Tatranky nastrouháme, tuk rozdrobíme a smícháme s cukrem, kokosem, moukou a vejcem. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Těsto na tatrankové pracky postupně vtlačujeme do pracnových formiček, které jsme trochu vymazali rozpuštěným tukem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 175 °C. Po upečení tatrankové pracky vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.