Jemné medvědí pracky

Tradiční recept na české medvědí pracny, které o Vánocích nesmí chybět.


4.329x
60 min
3×

Postup přípravy

Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr, změklé máslo, strouhané oříšky, čokoládu změklou nad parou, mletou skořici, vanilku a roztlučený hřebíček.

Těsto dobře propracujeme a poté vtlačujeme do formiček ve vrstvě asi půl centimetru. Dáváme malou vrstvu těsta, protože jinak těsto bude překypovat.

Medvědí pracky pečeme v předehřáté troubě. Upečené cukroví vyklopíme ještě za horka a nakonec můžeme kousek po kousku obalit v moučkovém cukru.

Jemné medvědí pracky podáváme na sváteční stůl a vychutnáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné medvědí pracky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.