Tatarák z lososa s topinkami

Obdoba klasického tatarského bifteku, jen o poznání zdravější.


3.6172x
20 min
3×

Postup přípravy

Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme hodně najemno a vsypeme do umělohmotné mísy.

Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě případně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou nebo worcesterskou omáčku, jak má kdo rád.

Chleba si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem.

Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.
user-icon

autor lenkalpw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatarák z lososa s topinkami

Zpět na recept