Tarhoňa

Když jí připravím pro hosty, vždy hádají z jaké suroviny je tarhoňa připravena. Těstoviny ještě nikdo neuhádl.


3.451x
30 min
3×

Postup přípravy

Na 2 lžících oleje osmahneme do tmavě hněda omyté těstoviny. Je důležité, aby byly ve tvaru rýže. Pak přidáme vodu a sůl a dusíme doměkka pod poklicí. Když jsou těstoviny měkké, přidáme nakrájenou cibulku a vložíme do trouby, kde za občasného míchání dopečeme. Tarhoňa ve výsledné fázi je čokoládově hnědá a sypká. Můžeme ji použít jako přílohu, ale i jako samostatné jídlo s kompotem nebo kyselou okurkou.
user-icon

autor 1731954

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tarhoňa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena