Rajčatová tarhoňa

Recept na rychlý vegetariánský pokrm.


3.06x
25 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
5-6 ksrajčata
2 lžíceolivový olej
2 ksjarní cibulka
1 lžícesušená petrželka
1 dlrajčatové pyré
400 gtarhoňa

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř
provensálské bylinky

Postup přípravy

Velká rajčata omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibulku očistíme a část bez natě nakrájíme na drobná kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a hned vsypeme nakrájená rajčata a přilijeme rajčatové pyré. Na středním plameni necháme probublávat, osolíme, opepříme, doplníme provensálskými bylinkami. Občas promícháme. Takto dusíme do změknutí, stačí 10 minut. Mezitím si podle návodu připravíme tarhoňu. Já vsypala do vroucí osolené vody a vařila 5 minut. Tarhoňu po uvaření scedíme a ihned vsypeme do rajčatové směsi. Důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme. Rajčatovou tarhoňu podáváme jako jednoduchý hlavní chod, který je vhodný i pro vegetariány. Sypeme petrželkou a pokud máme, tak i parmazánem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatová tarhoňa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena