Krémová tomatová polévka s bazalkou a parmezánem

Recept na lahodnou tomatovou polévku se smetanou a bazalkou


0.00x
45 min

Ingredience

1 kscibule
2 stroužkyčesnek prolisovaný
1 lžíceolej
400 mlpassata
1 lzeleninový vývar
1 hrstbazalka
1 lžíceparmezánu
100 mlrostlinná smetana
1 lžičkasůl, pepř
4 ksmrkev
5 ksrajčata
1 snítkabobkový list

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce na rozehřátý olej přendáme připravenou cibuli a česnek necháme zesklovatět. Mezitím si očistíme mrkev, omyjeme rajčata a obojí nakrájíme na malé kousky. Poté vložíme do hrnce a chvíli restujeme společně s cibulkou. Poté zalijeme vývarem a rajčatovou pasattou, přidáme bobkový list a vaříme zhruba 25 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme hrst nasekané bazalky a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Poté zalijeme rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a zhruba 5 minut ještě vaříme. Poté stáhneme ze sporáku a můžeme podávat. Polévka výborně chutná posypaná parmezánem a s opečenou topinkou.


Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem


Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.


Tip


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová tomatová polévka s bazalkou a parmezánem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky