Recept na 300g pasty.
pepř | |
olivový olej | |
125 ml | panenský olivový olej |
4 | ančovičky z konzervy |
tenké krajíčky z tvrdší bagety | |
250 g | vypeckoané černé olivy z konzervy |
4 lžíce | mandle (loupané) |
1 lžíce | kapary ze sleného nálevu nebo octa |
0.5 lžíce | nastrouhaná pomerančová kůra |
snítky petrželky |
Zelené olivy vypeckujeme, přidáme řezy z ančoviček, mandle a opláchnuté a okapané kapary. Vše rozmixujeme.
Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej. Ochutíme pepřem a pomerančovou kůrou, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena