pepř | ||
olivový olej | ||
125 ml | panenský olivový olej | |
4 | ančovičky z konzervy | |
tenké krajíčky z tvrdší bagety | ||
250 g | vypeckoané černé olivy z konzervy | |
4 lžíce | mandle (loupané) | |
1 lžíce | kapary ze sleného nálevu nebo octa | |
0.5 lžíce | nastrouhaná pomerančová kůra | |
snítky petrželky |
Zelené olivy vypeckujeme, přidáme řezy z ančoviček, mandle a opláchnuté a okapané kapary. Vše rozmixujeme.
Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej. Ochutíme pepřem a pomerančovou kůrou, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena