Tapenade ze zelených oliv

Recept na 300g pasty.


3.0657x
45 min

Ingredience

pepř
olivový olej
125 mlpanenský olivový olej
4 ančovičky z konzervy
tenké krajíčky z tvrdší bagety
250 gvypeckoané černé olivy z konzervy
4 lžíceloupané mandle
1 lžícekapary ze sleného nálevu nebo octa
0.5 lžícenastrouhaná kůra z pomeranče
snítky petrželky na ozdobu

Postup přípravy

Zelené olivy vypeckujeme, přidáme řezy z ančoviček, mandle a opláchnuté a okapané kapary. Vše rozmixujeme.


Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej. Ochutíme pepřem a pomerančovou kůrou, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.


Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl.


Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tapenade ze zelených oliv

Zpět na recept

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena