Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme. Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky. Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.

Recept na pravou Itálii: Rajčatová a olivová bruschetta
Recept na klasický italský pokrm, který můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou večeři. Ukážeme si hned dvě varianty této výborné pochoutky.

Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena