Tajemství

Pracnější jídlo, ale stojí to za to.


4.427x
90 min
2×

Ingredience

100 gjablko
1 hrstarašídy
100 gkuřecí prsa
100 gvepřová kýta

omáčka

sůl
1.5 lžíceocet
2-3 lžičkysolamyl
0.3 lvoda
2 lžičkycukr krupice
1-2 lžícesójová omáčka

těstíčko

2 ksvejce
voda
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky. Jablka nebo hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Plátky masa a ovoce by měly být přibližně stejně silné. Suroviny na těstíčko smícháme. Těstíčko by mělo mít hustší konzistenci. Plátky namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji do bledého odstínu. Nejdříve smažíme maso a poté ovoce. Až budou plátky osmažené, znovu je naskládáme do pánve a rychle je dosmažíme dozlatova. Rychle je vyndáme a necháme okapat. Arašídy si opražíme na troše oleje. Mezitím si na druhé pánvi připravíme omáčku - přivedeme vodu k varu, přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přidáme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Bude to trvat jenom chvilku. Ihned ji odstavíme. Do hotové omáčky přidáme opražené arašídy. Omáčka by měla vypadat podobně jako med - hustá, zlatavá a s mírně sladkokyselou chutí. Okapané plátky masa o ovoce zalijeme omáčkou. Tajemství podáváme rýží.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tajemství

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena