Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou

Recept na chutný pokrm z kuřecího masa s pečenými brambory a studenou pikantní omáčkou. Tajemství je skryto pod farářovým sýrem.


2.145x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 dlolej
5 ksbrambory
2 kscibule
1 lžícesádlo
1 lžičkakečup
15-20 dkgtvrdý sýr
3 ksstehenní řízek

podle chuti

1 lžičkasůl
1 špetkatymián
1 lžičkachilli omáčka
1 špetkamletá pálivá paprika

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky nebo prsa omyjeme, zlehka naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a dáme upéct do trouby při 160 °C na 20 minut. Na upečené maso poklademe cibuli, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct. Pět středních brambor nakrájíme na klínky, osolíme, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a dáme na plech. Brambory vložíme do trouby a pečeme 15 minut při 170 °C. Poloměkké brambory potom zapečeme do křupava při 220 °C asi na 10 minut. Do tatarské omáčky přidáme dva prolisované stroužky česneku, jednu lžíci kečupu, sladkou chilli omáčku a špetku pálivé papriky. Připravíme tak ďábelskou omáčku. Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou naservírujeme na talíře a jako oblohu můžeme přidat nakrájené rajče, papriku nebo jinou zeleninu podle své fantazie.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena