Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou

Snadný recept na přípravu kuřecích plátků se sýrovou omáčkou a žampiony, které podáváme se širokými nudlemi jako hlavní chod.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu doměkka. Měkké těstoviny slijeme a omastíme máslem.

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na drobné kousky a jarní cibulku (pouze bílou část) nasekáme najemno.

Na oleji propečeme kuřecí maso z obou stran dorůžova. Pak plátky vyjmeme a uchováme v teple. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony, pepř a špetku mletého kmínu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pak vmícháme sýr a jakmile se rozpustí, omáčku zjemíme smetanou a krátce povaříme.

Tagliatelle rozdělíme na porce, poklademe kuřecím masem a přelijeme sýrovou omáčkou se žampiony.

Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou ozdobíme petrželkou a podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty.

Domácí tagliatelle krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou

Zpět na recept