Taboulé

Výtečný a osvěžující předkrm nebo varianta lehkého obědu či večeře. Chutný a jednoduchý recept, vegetariáni si pochutnají. V lednici vydrží taboulé i pár dní.


4.714x
20 min
4×

Postup přípravy

Připravíme si velkou mísu na míchání. Do mísy nalijeme olej, šťávu z vymačkaného citronu a přisypeme kuskus. Postavíme vodu na vaření. Mezitím na vršek každého rajčete nožem vykrojíme křížek. Takto připravená rajčata vložíme na 10 sekund do vroucí vody - pozor, nesmíme je rozvařit! Rajské zchladíme ve studené vodě a pomocí nože nebo prstů sloupneme slupku. Svlečená rajčata nakrájíme na drobné kousky, to kvůli šťávě, co mají v sobě. Oloupeme okurku, cibuli a také je nakrájíme na drobné kostičky. Vše rovnou přidáváme do mísy. Nasekáme petrželku a lístky máty. Kdo má mixer - klidně v mixéru (i cibuli). Pokud máme rádi olivy, nebojíme se je také přidat, vše nakrájíme na malé kostičky. Pro dochucení osolíme, opepříme. Ostřejší chuti taboulé docílíme například tabascem či jinou chilli omáčkou. Směs pořádně promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a taboulé dáme vychladit do lednice. Na tomto pokrmu je skvělé, že můžeme kombinovat podle chuti. Pokud by byla taboulé suchá, stačí přidat trochu vody.
user-icon

autor Kacka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Taboulé

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena