Taboulleh s rajčaty

Salát či příloha, inspirace z marocké a alžírské kuchyně, výborné ke grilovanému masu. Recept spíše pro horké léto.


3.116x
35 min

Ingredience

1 svazečekmáta
1 ksšalotka
1 hrnečekkuskus
4 lžíceolivový olej
1 ksnaťová cibulka
1 lžičkačerstvě nasekaná petrželka
3 ksmasité rajče

podle chuti

1 kschilli paprička
černé olivy
1 špetkamletý černý pepř
jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Kuskus necháme 2 - 3 minuty odstát v horké vodě, pak scedíme a během chladnutí vmícháme olivový olej, pepř a sůl. Cibuli a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Pozor, u rajčat bychom měli vykrojit nazelenalé středové části. Je možno použít i rajčata soudková, popř. některé druhy keříkových červených i žlutých rajčat. Vmícháme zeleninu, sůl, pepř a nasekané bylinky. Základní recept je s mátou, ale kdo ji nemá rád, může použít i zelenou petrželku. Další varianta nabízí vmíchat několik černých oliv nakrájených na plátky. Taboulleh s rajčaty se musí nejméně 3 hodiny zaležet v lednici a doporučuje se servírovat jako salát, popř. příloha ke grilovanému masu. Možno též vmíchat bílý jogurt či zakysanou smetanu.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Taboulleh s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena