Szegédské zelí

Je to skvělá záležitost nejlépe na druhý den.


3.4884x
90 min

Postup přípravy

Kysané zelí zcedíme, překrojíme na kratší nudličky a nálev ze zelí necháme. Maso nakrájíma na kostky.
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a přidáme maso, které posypeme kmínem a opepříme.

Když maso pustí tuk, přisypeme papriku a krátce, ale zprudka vše orestujeme a zalejeme půlkou nálevu ze zelí. Promícháme, chvilku provaříme a přidáme kysané zelí. Pak směs dolejeme vodou tak, aby bylo zelí pod vodou, osolíme a dusíme tak dluho, až maso změkne.

Potom ochutnáme a podle potřeby můžeme přilít zbytek nálevu ze zelí, nebo pokud je zelí moc kyselé, tak přisladíme.

Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a můžeme podávat.
user-icon

autor lubko2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Szegédské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.