sůl | |
2 ks | vejce |
mléko | |
hladká mouka | |
2 plátky | tvrdý sýr asi 2cm tlustý |
2 ks | domácí klobása |
0.5 ks | menší celer |
Tvrdý sýr pokrájíme na kostky, klobásu na kolečka, uvařený celer na silnější plátky a střídavě napichujeme na špejle.
Z mléka, mouky a vajec se špetkou soli umícháme hustší těstíčko, špízy v něm obalíme a vložíme do oleje rozpáleného na 180°C. (Mužeme použít klasický trojobal, ale špízy obalíme alespoň 2x.)
Fritujeme asi 3 - 4 minuty dozlatova.
Podávat můžeme s bramborem, nebo hranolky.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.