Sýrovo-špenátový nákyp

Recept na jednoduchý nákyp plný špenátu a sýra.


4.86x
90 min

Ingredience

4 ksvejce
2 lžícemáslo
150 mlmléko
1 kscibule
75 gementál
150 geidam
2 lžícehladká mouka
100 mlsmetana ke šlehání
250 gmražený špenátový protlak

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
2 špetkymleté nové koření

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Špenát necháme rozmrznout. Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmažíme ji. Zaprášíme ji polovinou mouky a připravíme světlou jíšku. Mléko smícháme se smetanou a rozmícháme v ní zbylou mouku. Mléko vlijeme do jíšky za stálého míchání a uvaříme hustou omáčku. Tu pak necháme trochu vychladnout. Rozmrazený špenát necháme okapat. Do omáčky vmícháme žloutky, špenát a sýr. Podle chuti vše osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a novým kořením. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který lehce vmícháme do špenátového základu. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně v ní rozprostřeme špenátovou hmotu, vložíme do trouby a pomalu zapékáme. Hotový sýrovo-špenátový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrovo-špenátový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena