Sýrové špecle

Recept na typické bavorské jídlo.


3.511x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
10 dkgsýr
500 gpolohrubá mouka
2 kstavený sýr (trojúhelníček)

podle potřeby

mléko
voda

na ozdobu

1 kscibule

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Připravíme si špecle. V míse smícháme 500 g mouky, jedno vejce, trochu vody a špetku soli. Celé pořádně rozmícháme, až nám vznikne lehce tekuté těsto. Musíme si dát pozor, aby bylo těsto bez hrudek! Na špecle potřebujeme cedník s velkými otvory (jako na halušky). Přes cedník protřeme těsto do vroucí vody se špetkou soli a kapkou oleje. Počkáme, až voda zpění a špecle vyplavou na hladinu. Vyndáme z hrnce, rozprostřeme je na plech a necháme vychladnout, tím se nám k sobě neslepí. Připravíme si omáčku. Připravíme si tavený sýr, na jemno nakrájený sýr spolu s trochou mléka a špetkou soli. Vše smícháme a dáme na lehce rozpálenou pánev. Do pánve přidáme hotové špecle a vše promícháme. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou obalíme v hladké mouce a dozlatova orestujeme. Sýrové špecle ihned podáváme.
user-icon

autor Kačííí

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sýrové špecle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena