Bavorské nudle - špecle

Recept na levnou přílohu hodící se např. k ragú.


4.47x
45 min
2×

Ingredience

2 lžičkysůl
4 ksvejce
500 ghladká mouka

podle potřeby

olej
sůl
voda

Postup přípravy

Hladkou nebo polohrubou mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepneme vejce, přidáme sůl a asi 1/8 litru vody. Vařečkou vypracujeme těsto, až se vytvoří vzduchové bubliny. Přitom přiléváme vodu, dokud není těsto hladké, pevné a vláčné. Pokud použijete místo vody mléko, budou nudle jemnější. Pak těsto na bavorské nudle - špecle necháme 15 minut být. V hrnci dáme vařit litr vody. Přidáme lžičku soli a lžíci oleje. Mokré struhadlo položíme na hrnec a do vroucí vody strouháme nudle. Nebo těsto postupně rozetřeme mokrým nožem na prkénko, ponoříme do vroucí vody a nožem seškrabujeme tenké nudličky. Bavorské nudle jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Bavorské nudle - špecle se hodí k masu, ragú nebo pečeni.
user-icon

autor bannans19

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bavorské nudle - špecle

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena