Sýrové nočky

Vynikající, možná trochu náročné, ale určitě levné jídlo. Zapečené noky se sýrem a cibulkou.


3.0111x
60 min

Postup přípravy

Sýr nastrouháme. Do mísy prosejeme mouku. Smícháme ji se lžičkou soli. Rozklepeme do ní vejce, přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Těsto by nemělo být příliš pevné ani moc řídké. Mělo by připomínat těsto na halušky. Mělo by ze lžíce hustě odkapávat.

Velký hrnec naplníme vodou, asi 3 litry, přidáme lžíci soli a vodu přivedeme k varu. Mezitím očistíme cibule a nakrájíme je na jemná kolečka. Na menší pánvi rozpustíme máslo a cibuli v něm zvolna osmažíme na mírném ohni. Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme do ní větší zapékací misku. Měly by se do ní vejít všechny nočky.

Do vroucí vody začneme "lít" těsto. Můžeme použít síto na halušky nebo jen lžičku. Nočky vaříme po dávkách a měly by být spíše jako válečky (nudličky) než kuličky. Nočky vaříme, než začnou plavat na hladině, a pak je vaříme asi ještě 3 - 5 minut podle velikosti.

Uvařenou dávku nočků vytáhneme z vody, necháme okapat a ihned ji dáme do misky v troubě. Do hrnce dáme vařit další dávku nočků. Vrstvu v troubě pak opepříme a posypeme částí sýra. Když máme uvařené všechny nočky, posypeme horní vrstvu sýrem a cibulkou a polijeme máslem. Teplotu v troubě zvýšíme na 250 °C a pokrm zapékáme 5 - 8 minut.

Nejvhodnější přílohou jsou zeleninové nebo ovocné saláty.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrové nočky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.