Vaření.czReceptyPolévka z pórku a cibule s ementálem

Polévka z pórku a cibule s ementálem

Nenáročný recept na chutnou sýrovou polévku s kousky zeleniny a opečenými krutony.


3.02x
30 min

Ingredience

1 dlbílé víno
2 dldrůbeží vývar

podle potřeby

olej
máslo
cibule
pórek
ementál
bílý chléb

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a necháme 10 - 15 minut vařit do měkka. Mezitím si bílý chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Potom k nim dáme rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť. Změklou směs s pórkem zalijeme nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povaříme. Pak přisypeme nastrouhaný ementál a necháme ho rozpustit. Polévku z pórku a cibule s ementálem nalijeme do talíře, posypeme opečenými krutony a opepříme. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z pórku a cibule s ementálem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena