2 ks | vejce | |
10 ks | brambory | |
1 lžíce | hladká mouka | |
olej na smažení | ||
100 g | uzený bůček | |
300 g | tvrdý sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Sýr pokrájíme na malé kostičky, uzený bůček na malé nudličky. Syrové brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, přidáme vejce,mouku, bůček, sýr a vše dobře promícháme. V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou klademe směs do rozpáleného oleje a sýrové bramboráky smažíme dozlatova. Horké sýrové bramboráky podáváme teplé k čaji, nebo mléku nebo naopak jako přílohu k pečeným či dušeným masům nebo masovým směsím.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé bramboráky krok za krokem
Základní recept na křupavé bramborové placky, který se dá různě chuťově vylepšit. Podle tohoto FOTO návodu zvládne bramborák i ten, kdo v kuchyni teprve začíná.
Autor:admin_martina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena