Jednoduchou sýrovou roládu po zatuhnutí nakrájíme na kolečka a podáváme jako chuťovku.
Hodnocení
4.5
/ 5 (21x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
200 g
šunka
200 g
eidam
200 g
sýr ementálského typu
na potření
česneková pomazánka
Postup přípravy
Sýry střídavě poklademe přes sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme mírně rozpéct ve vyhřáté troubě. Vznikne nám jednolitý plát.
Sýrový plát pomažeme libovolnou pomazánkou, ale nejlepší je česneková. Můžeme potřít i tatarskou omáčkou, hořčicovým dresinkem, apod. Jednoduše použijeme, co nám chutná, ale hmota by měla být hustší, jinak se nám po nakrájení bude příliš roztékat.
Poklademe plátky šunky a opatrně svineme. Sýrovou nepečenou roládu dáme ztuhnout přes noc do lednice.
Sýrovou nepečenou roládu poté nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem jako chuťovku.