Recept na sýrovou roládu, která ještě nikdy nezklamala. Skvělá i pro nejrůznější oslavy, třeba ty silvestrovské.
1 lžíce | mléko |
1 lžíce | pažitka |
0.3 ks | paprika červená |
0.3 ks | paprika zelená |
0.3 ks | paprika žlutá |
1 ks | červená cibule |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 špetka | pálivá mletá paprika |
50 g | smetanový tavený sýr |
0.3 ks | oranžová paprika |
380 g | eidam 30% |
300 g | smetanový termizovaný sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bílý pepř |
V míse smícháme smetanový termizovaný sýr, tavený sýr a lžíci mléka. Ochutíme mletou paprikou, nasekanou pažitkou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Papriky nakrájíme na malé kousky a vše promícháme se sýrovou směsí. Eidam důkladně zabalíme do igelitového sáčku. V hrnci přivedeme k varu vodu a sýr do ní vložíme. Takto sýr zahříváme zhruba 15 minut, dokud nezměkne. Poté sýr vybalíme z igelitového sáčku a ještě horký rozválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi na obdélník o velikosti zhruba 45 cm x 29 cm (šíře potravinové fólie). Sýrový plát necháme lehce vychladnout a potřeme připravenou náplní. S pomocí fólie sýrovou roládu zavineme a pevně ji do ní zabalíme. Roládu necháme v lednici alespoň 3 hodiny ztuhnout. Sýrovou roládu s paprikovou náplní krájíme na plátky a podáváme s pečivem či listy salátu jako silvestrovské pohoštění.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena