200 g | šunka | |
paprika červená | ||
12-19 plátků | tvrdý sýr | |
náplň | ||
---|---|---|
2 lžíce | majonéza | |
1 lžíce | hořčice | |
libeček | ||
3 ks | vejce natvrdo | |
200 g | pomazánkové máslo |
Nejdříve si připravíme pomazánku. Rozmícháme veškeré suroviny patřící do pomazánky (náplně). To znamená najemno nastrouhaná vajíčka, hořčici, majonézu, máslo a libeček. Místo libečku můžeme použít také petrželku nebo pažitku. Kdo chce, může trošku přisolit, ale myslím, že není nutné. Na plech si položíme buď alobal nebo pečící papír a na něj naskládáme plátky sýra tak, aby se překrývaly zhruba 1 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a počkáme, až se sýr rozehřeje a v místech překrytí se spojí. Vytáhneme z trouby a sýr i s alobalem nebo pečícím papírem stáhneme z plechu na vál. Sýr pokryjeme plátky šunky, rozetřeme pomazánku a na kraj položíme několik proužků červené papriky. Poté svineme pevně do rolády, tu zabalíme do pečícího papíru a necháme v lednici zatuhnout nejlépe do druhého dne. Druhý den krájíme ze sýrové nepečené rolády asi 1 cm hrubé plátky a podáváme s pečivem.
Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Háňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena