Vaření.czReceptySilvestrovská sýrová roláda

Silvestrovská sýrová roláda

Silvestrovský pokrm, který rychle zmizí z mísy!


4.714x
35 min
2×

Ingredience

30 dkgeidam 30%

náplň

máslo
1 kspaprika červená
1 lžičkamletá sladká paprika
2 kelímkypomazánkové máslo bez příchuti
20 dkgzauzený šunkový salám

Postup přípravy

Na plech si dáme pečící papír. Nastrouháme eidam a rovnoměrně jej na plech rozprostřeme. Troubu si rozehřejeme na 180 °C, dáme do ní rozpéct sýr, aby nám vytvořil jednolitý plát. Pozor - sýr v troubě nesmí začít bublat! Poté co sýr vyjmeme z trouby, upravíme plát tak, abychom v něm neměli příliš velké díry a necháme vychladnout, s hmotou se bude posléze velmi dobře pracovat. Připravíme si náplň - smícháme pomazánkové máslo, lžičku červené sladké papriky a čtvrtku másla, dle chuti můžeme experimentovat s nejrůznějšími přísadami, velmi dobrá je čerstvá červená kapie, nakrájet ji však musíme na velmi malé kousky. Vypracujeme pomazánku a sýrový plát jí potřeme. Na ni naklademe salám (zauzený šunkový) a uděláme roládu, přičemž si napomáháme pečícím papírem. Silvestrovskou sýrovou roládu necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici, ztuhne a nebude se rozpadat. Pak už jen stačí nakrájet, dát na mísu a sledovat jak všem chutná!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Silvestrovská sýrová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena