Silvestrovská sýrová roláda

Silvestrovský pokrm, který rychle zmizí z mísy!


4.714x
35 min
2×

Postup přípravy

Na plech si dáme pečící papír. Nastrouháme eidam a rovnoměrně jej na plech rozprostřeme. Troubu si rozehřejeme na 180 °C, dáme do ní rozpéct sýr, aby nám vytvořil jednolitý plát. Pozor - sýr v troubě nesmí začít bublat! Poté co sýr vyjmeme z trouby, upravíme plát tak, abychom v něm neměli příliš velké díry a necháme vychladnout, s hmotou se bude posléze velmi dobře pracovat.

Připravíme si náplň - smícháme pomazánkové máslo, lžičku červené sladké papriky a čtvrtku másla, dle chuti můžeme experimentovat s nejrůznějšími přísadami, velmi dobrá je čerstvá červená kapie, nakrájet ji však musíme na velmi malé kousky. Vypracujeme pomazánku a sýrový plát jí potřeme. Na ni naklademe salám (zauzený šunkový) a uděláme roládu, přičemž si napomáháme pečícím papírem.

Silvestrovskou sýrovou roládu necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici, ztuhne a nebude se rozpadat. Pak už jen stačí nakrájet, dát na mísu a sledovat jak všem chutná!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská sýrová roláda

Zpět na recept