Silvestrovská sýrová roláda

Silvestrovský pokrm, který rychle zmizí z mísy!


4.714x
35 min
2×

Ingredience

30 dkgeidam 30%

náplň

máslo
1 ksčervená paprika
1 lžičkamletá sladká paprika
2 kelímkypomazánkové máslo bez příchuti
20 dkgzauzený šunkový salám

Postup přípravy

Na plech si dáme pečící papír. Nastrouháme eidam a rovnoměrně jej na plech rozprostřeme. Troubu si rozehřejeme na 180 °C, dáme do ní rozpéct sýr, aby nám vytvořil jednolitý plát. Pozor - sýr v troubě nesmí začít bublat! Poté co sýr vyjmeme z trouby, upravíme plát tak, abychom v něm neměli příliš velké díry a necháme vychladnout, s hmotou se bude posléze velmi dobře pracovat.

Připravíme si náplň - smícháme pomazánkové máslo, lžičku červené sladké papriky a čtvrtku másla, dle chuti můžeme experimentovat s nejrůznějšími přísadami, velmi dobrá je čerstvá červená kapie, nakrájet ji však musíme na velmi malé kousky. Vypracujeme pomazánku a sýrový plát jí potřeme. Na ni naklademe salám (zauzený šunkový) a uděláme roládu, přičemž si napomáháme pečícím papírem.

Silvestrovskou sýrovou roládu necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici, ztuhne a nebude se rozpadat. Pak už jen stačí nakrájet, dát na mísu a sledovat jak všem chutná!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská sýrová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.