Kolínka zapečená s omáčkou ochucenou sýry fontinou, mozzarellou a parmazánem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (682x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
- -
sůl
90 g
máslo
- -
strouhanka
900 ml
mléko
45 g
hladká mouka
- -
mletý pepř
250 g
kolínka
175 g
mozzarella
125 g
parmazán
- -
bobkový list
375 g
sýr fontina
Postup přípravy
Kolínka uvaříme, procedíme a necháme je stranou. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, do které postupně zašleháme mléko, přidáme bobkový list a vaříme dohusta. Z omáčky vyjmeme koření a vmícháme mozzarellu, fontinu a většinu parmazánu i uvařená kolínka. Dochutíme solí a pepřem a směs nalijeme do vymazané zapékací misky, posypeme strouhankou a parmazánem a pečeme asi 30 minut na 180 st.