Svíčková Stroganov

Populární úprava svíčkové, na které si určitě pochutnáte


3.01267x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem.

Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem.


(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská