Svíčková Stroganov

Populární úprava svíčkové, na které si určitě pochutnáte


3.01267x
45 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
petrželka
3 ksrajčata
1 kscibule
kopr
1 kscitron
1 lžícekapary
2 lžičkyrajčatový protlak
600 gsvíčková
mletý pepř
100 mlmasový vývar
2 ksnakládané okurky
10 kszelené olivy
200 mlzakysaná smetana
mletý bobkový list

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem.
Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem.

(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena