Soljanka ze svíčkové

Kousky hovězího dušeného masa ze svíčkové, přelité hnědočervenou, tukem lesklou šťávou s vložkou jemně krájených okurek. Kousky masa jsou celistvé, šťavnaté, přiměřeně měkké.


0.00x
90 min

Ingredience

30 gčesnek
30 gsůl
212 gcibule
500 gvoda
100 gcitron
100 grajčatový protlak
50 gčervené víno
60 ghladká mouka
1500 ghovězí svíčková
500 gkyselé okurky
10 gmletá sladká paprika
150 gškvařené sádlo

Postup přípravy

Opláchnutý díl svíčkové nakrájíme na menši kostky (asi 6 kousků na 1 porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji do růžova na 2/3 tuku,
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a v základu společně podusíme.

Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka.

Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, podlijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme pečlivě opláchnutý citron, nakrájený na tenké plátky, červené víno a maso dusíme doměkka.

Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme okurky nakrájené na drobné kostičky a třený česnek, podušený na zbývající 1/3 tuku.

Soljanku ze svíčkové podáváme s různě upravenými brambory, dušenou rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soljanka ze svíčkové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Maso | Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena