Soljanka ze svíčkové

Kousky hovězího dušeného masa ze svíčkové, přelité hnědočervenou, tukem lesklou šťávou s vložkou jemně krájených okurek. Kousky masa jsou celistvé, šťavnaté, přiměřeně měkké.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Opláchnutý díl svíčkové nakrájíme na menši kostky (asi 6 kousků na 1 porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji do růžova na 2/3 tuku,
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a v základu společně podusíme.

Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka.

Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, podlijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme pečlivě opláchnutý citron, nakrájený na tenké plátky, červené víno a maso dusíme doměkka.

Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme okurky nakrájené na drobné kostičky a třený česnek, podušený na zbývající 1/3 tuku.

Soljanku ze svíčkové podáváme s různě upravenými brambory, dušenou rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soljanka ze svíčkové

Zpět na recept