Pro přípravu svíčkové Stroganov je důležité, aby maso bylo stejně velkých kousků. Pruh svíčkové nakrájíme napříč na 7,5 cm velké kousky. Každý kousek pak nakrájíme na 2,5 cm široký plátek. Maso vždy krájíme po vlákně. Žampiony a cibuli očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, žampiony nakrájíme na tenké plátky.
Olej a polovinu másla ohřejeme na velké pánvi na mírném ohni a osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme žampiony a orestujeme je 2 - 3 minuty, až začnou měknout. Cibuli a houby vyndáme děrovanou naběračkou.
Na pánev přidáme zbytek másla a necháme zpěnit. Přidáme maso a rychle je orestujeme při velké teplotě, aby byla svíčková ze všech stran opečená.
Na pánev vrátíme cibuli se žampiony a nadhazováním promícháme s masem. Posypeme petrželkou, přilijeme smetanu a povaříme ještě minutku.
Svíčkovou Stroganov před podáváním dobře osolím a opepříme. Ihned podáváme.
Zdroj:
Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová