Svíčková se sójovým masem

Vynikající omáčka, která chutná dobře s těstovinami.


4.210x
45 min
3×

Postup přípravy

Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme a nastrouháme.

V kastrolu na trošce olivového oleje nebo rostlinného másla osmahneme nastrouhanou zeleninu. Přidáme pár kuliček nového koření, celého pepře a asi čtyři bobkové listy. Sójové uvařené maso přidáme k zelenině, zalijeme trochou vody, osolíme, okyselíme dvěma lžícemi octa a asi 20 minut povaříme. Pak sójové plátky vyndáme na talíř a zeleninu zbavíme lžicí všeho koření. Poté zeleninu rozmixujeme ručním mixérem a zředíme mlékem. Omáčku dochutíme solí, octem, cukrem nebo umělým sladidlem. Zpět do ní vložíme sójové plátky a za stálého míchání vše vaříme asi 5 minut.

Když po vychladnutí necháte omáčku proležet den až dva dny v lednici, ani nepoznáte, že jíte sójové maso.

Svíčkovou se sójovým masem podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.
user-icon

autor brita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková se sójovým masem

Zpět na recept