Vaření.czReceptySvíčková se sójovým masem

Svíčková se sójovým masem

Vynikající omáčka, která chutná dobře s těstovinami.


4.210x
45 min
3×

Ingredience

podle chuti

cukr
sůl
2 lžíceocet
100 gceler
250 gmrkev
100 gpetržel
4 ksbobkový list
10 kuličekcelý černý pepř
7 kuličekcelé nové koření
olej a rostlinné máslo

podle potřeby

200-300 mlmléko
1-2 balíčkysójové plátky

Postup přípravy

Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme a nastrouháme. V kastrolu na trošce olivového oleje nebo rostlinného másla osmahneme nastrouhanou zeleninu. Přidáme pár kuliček nového koření, celého pepře a asi čtyři bobkové listy. Sójové uvařené maso přidáme k zelenině, zalijeme trochou vody, osolíme, okyselíme dvěma lžícemi octa a asi 20 minut povaříme. Pak sójové plátky vyndáme na talíř a zeleninu zbavíme lžicí všeho koření. Poté zeleninu rozmixujeme ručním mixérem a zředíme mlékem. Omáčku dochutíme solí, octem, cukrem nebo umělým sladidlem. Zpět do ní vložíme sójové plátky a za stálého míchání vše vaříme asi 5 minut. Když po vychladnutí necháte omáčku proležet den až dva dny v lednici, ani nepoznáte, že jíte sójové maso. Svíčkovou se sójovým masem podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.
user-icon

autor brita

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svíčková se sójovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena