Svíčková omáčka

Recept na klasickou omáčku, kterou dělám vždy na Nový rok.


4.620x
35 min
3×

Ingredience

podle chuti

cukr
sůl
ocet

omáčka

2 lžícemáslo
1 kscibule
1 lístkybobkový list
1 lžícehladká mouka
30 dkgkořenová zelenina
voda nebo vývar
4 kuličkycelý černý pepř
2 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Cibuli však nasekáme najemno. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme nastrouhanou zeleninu a mírně osmažíme. Zasypeme moukou, lehce opražíme, přidáme koření. Základ svíčkové zalijeme vřelou vodou nebo vývarem z masa. Vše rozvaříme, až je zelenina měkká. Omáčku pak přecedíme, zeleninu přes síto prolisujeme do hrnce. Svíčkovou omáčku osolíme a dochutíme cukrem a octem. Svíčkovou omáčku podáváme k libovolnému vařenému masu. Ja jsem použila králíka.
user-icon

autor Kačák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena