Hovězí maso dáme vařit v celku na 2 - 4 hodiny podle velikosti a potom nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Do druhého hrnce dáme osmahnout cibuli, ke které přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme a přidáme hovězí maso. Zalijeme vývarem z masa a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne (asi hodinu). Do kusu látky si zavážeme celý pepř, nové koření, bobkové lístky, tymián a přidáme do hrnce. Po hodině vyndáme látku s kořením a plátky hovězího masa, omáčku se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme smetanu a pokud je omáčka řídká, zahustíme. Svíčkovou omáčku podle Jany podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.

Autor:Janca

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena