Vaření.czReceptySvíčková na smetaně z trouby

Svíčková na smetaně z trouby

Recept na svíčkovou trochu jinak. Příprava je den předem.


4.523x
120 min
2×

Ingredience

200 gmáslo
1 kscibule
1 kscitron
200 mlsmetana na šlehání
50 gšpek
2 listybobkový list
10 kuličekcelý pepř
800 ghovězí svíčková
4 kuličkycelé nové koření

podle potřeby

cukr
mléko
hladká mouka

marináda

sůl
1 lžíceocet
200 gceler
mletý pepř

podle chuti

1 kspetržel

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nastrouháme. Prošpikujeme maso. Osolíme ho, opepříme. Maso dáme do hrnce nebo pekáče a posypeme ho nastrouhanou zeleninou, cibulí, kořením, pokapeme citronovou šťávou. Vše lehce zastříkneme octem a polijeme rozpuštěným máslem. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den maso podlijeme malým množstvím vody, asi 2 dl, a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření. Zeleninu se šťávou přelijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Zahustíme hladkou moukou. Zalijeme smetanou ke šlehání a provaříme. Nakonec vše přecedíme. Podle chuti omáčku osolíme, okyselíme citronovou šťávou, octem nebo přisladíme. Maso nakrájíme na jednotlivé porce, vložíme ho zpět do omáčky a prohřejeme. Svíčkovou na smetaně z trouby podáváme klasicky, s houskovým knedlíkem, brusinkami a kopečkem šlehačky.
user-icon

autor Orcus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková na smetaně z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena