Svíčková bez mouky, octa a cukru

Velmi snadná omáčka, dobrá, jemná, rychlá. U nás patří k oblíbeným.


4.428x
35 min
4×

Postup přípravy

Do malého množství vody dáme vařit divoké koření, bobkový list, celý pepř, jalovec, nové koření, jak jsme zvyklí.

V jiném kastrolu vyškvaříme slaninu. Na ní necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, kterou restujeme. Vše osolíme, zalijeme vývarem z koření tak, aby vše bylo ponořeno. Povaříme už jen krátce. Svíčkovou odstavíme z ohně, přidáme smetanu sladkou, kysanou a dobře promixujeme ručním mixérem. Cibule a smetany omáčku zahustí i ochutí. Bez slaniny, s použitím oleje mohou svíčkovou i vegetariáni.

Svíčkovou bez mouky, octa a cukru podáváme jako klasickou svíčkovou. Můžeme použít na zbytky pečeného kuřete, sekanou, kuličky z mletého masa, nebo rychle restovaný plátek masa.
user-icon

autor 2905


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková bez mouky, octa a cukru

Zpět na recept