Švestkový punč

Ostřejší nápoj pro zahřátí hlavně pánů.


4.611x
20 min
1×

Ingredience

200 mlvoda
15 kshřebíček
1-2 ksbadyán
200 mlsuché červené víno
1 kscelá skořice
1 balíčekskořicový cukr
8 ksšvestka
1000 mlšvestkový džus
100-200 mlpravá slivovice

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Ve vodě rozmícháme skořicový cukr, přidáme koření a švestky a uvedeme do varu. Spolu 10 minut provaříme a přilijeme švestkový džus. Znovu uvedeme do varu a odstavíme. Vmícháme červené víno a slivovici a nalijeme do hrnků (pro pány o obsahu 0,3 l) i se švestkami; snažíme se vybrat koření. Švestkový punč podáváme horký se lžičkou na ovoce.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestkový punč

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena