Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto se výborně hodí na knedlíky a dobře se s ním pracuje. Knedlíky jsou raz dva hotové!


4.561x
60 min
5×

Postup přípravy

V nerezovém hrnci přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na stěny hrnce a na vařečku. Poté těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Švestky důkladně omyjeme, osušíme a vypeckujeme, místo pecky dovnitř můžeme vložit kostku cukru.

Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučněném vále znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm (podle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.

Hotové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Zpět na recept