Švestková povidla

Recept na domácí švestková povidla. Výborná do buchet, koláčů i knedlíků.


3.473x
0
4×

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Smícháme s cukrem, přidáme ocet a necháme 24 hodin odležet. Poté je bez míchání 5 hodin v troubě za mírné teploty svařujeme.

Švestková povidla nakonec prolisujeme a znovu povaříme na správnou hustotu.

Ještě horká povidla plníme do sklenic a otočíme dnem nahoru. Takto připravená švestková povidla vydrží několik let.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestková povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.