Švestková povidla

Recept na domácí švestková povidla. Výborná do buchet, koláčů i knedlíků.


3.473x
0
4×

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Smícháme s cukrem, přidáme ocet a necháme 24 hodin odležet. Poté je bez míchání 5 hodin v troubě za mírné teploty svařujeme. Švestková povidla nakonec prolisujeme a znovu povaříme na správnou hustotu. Ještě horká povidla plníme do sklenic a otočíme dnem nahoru. Takto připravená švestková povidla vydrží několik let.
user-icon

autor Staňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestková povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena