Sváteční rizoto

Recept na rizoto, které se hodí i pro sváteční příležitosti. Nechybí v něm párečky, slanina a kuřecí maso.


3.76x
120 min

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou a předem očištěnou mrkev povaříme ve vodě, přidáme hrách a vaříme téměř doměkka. Vařené kuřecí maso, šunku a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, párky na kolečka.

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekaný česnek a podusíme na nich drobně pokrájenou papriku. Zaprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme a opepříme. K tomuto základu přidáme nakrájené kuřecí maso a párky, povařenou mrkev a hrách, nasekaná vejce a společně prohřejeme.

Do většího kastrolu klademe střídavě vařenou rýži a směs připravenou na cibulovém základě. Sváteční rizoto lehce promícháme vidličkami a ještě mírně prohřejeme.

Sváteční rizoto podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční rizoto

Zpět na recept