Sváteční rizoto

Recept na rizoto, které se hodí i pro sváteční příležitosti. Nechybí v něm párečky, slanina a kuřecí maso.


3.76x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
7 dkgmáslo
10 dkgšunka
1 kscibule
1 ksmrkev
2 lžícehrách
8 dkganglická slanina
1 ksčervená paprika
35 dkgvařená rýže
2 ksvejce natvrdo
15 dkgvařené kuřecí maso
2 ksfrankfurtské párky

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou a předem očištěnou mrkev povaříme ve vodě, přidáme hrách a vaříme téměř doměkka. Vařené kuřecí maso, šunku a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, párky na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekaný česnek a podusíme na nich drobně pokrájenou papriku. Zaprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme a opepříme. K tomuto základu přidáme nakrájené kuřecí maso a párky, povařenou mrkev a hrách, nasekaná vejce a společně prohřejeme. Do většího kastrolu klademe střídavě vařenou rýži a směs připravenou na cibulovém základě. Sváteční rizoto lehce promícháme vidličkami a ještě mírně prohřejeme. Sváteční rizoto podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena