Sváteční koblihy

Je čas masopustu, čas koblížků. A tak je na čase si je připravit podle nového a jednoduchého receptu.


4.419x
0

Postup přípravy

Z droždí, 3 lžic smetany a lžičky cukru si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě "vyběhnout".

Mouku smícháme s cukrem a vmícháme vykynutý kvásek. Přidáme smetanu s rozkvedlanými žloutky, rum a nakonec rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme těsto, které se nám nelepí na mísu. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi na 1 cm silnou placku.
Formičkou namáčenou do mouky vykrajujeme kolečka.

Kolečka si rozdělíme si na dvě poloviny a na jednu polovinu lžičkou doprostřed vložíme marmeládu. Okraje potřeme mlékem, přiklopíme druhými kolečky a okraje mírně přimáčkneme k sobě. Necháme v teple dalších 20 minut kynout.

Rozpálíme větší množství oleje (aby koblihy plavaly) a po obou stranách koblihy opečeme dozlatova. Smažené koblihy rozkládáme na papírové utěrky, aby nám odsály přebytečný tuk.

Vychladlé koblihy hodně pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční koblihy

Zpět na recept