Z droždí, 3 lžic smetany a lžičky cukru si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě "vyběhnout".
Mouku smícháme s cukrem a vmícháme vykynutý kvásek. Přidáme smetanu s rozkvedlanými žloutky, rum a nakonec rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme těsto, které se nám nelepí na mísu. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.
Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi na 1 cm silnou placku.
Formičkou namáčenou do mouky vykrajujeme kolečka.
Kolečka si rozdělíme si na dvě poloviny a na jednu polovinu lžičkou doprostřed vložíme marmeládu. Okraje potřeme mlékem, přiklopíme druhými kolečky a okraje mírně přimáčkneme k sobě. Necháme v teple dalších 20 minut kynout.
Rozpálíme větší množství oleje (aby koblihy plavaly) a po obou stranách koblihy opečeme dozlatova. Smažené koblihy rozkládáme na papírové utěrky, aby nám odsály přebytečný tuk.
Vychladlé koblihy hodně pocukrujeme.