Jemná a vláčná bábovka, tradiční moučník pro každou příležitost.
těsto | |
---|---|
4 ks | domácí vejce |
1 hrneček | cukr |
2 hrnečky | polohrubá mouka |
5 lžic | olej |
1 hrneček | mléko |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
na ozdobu | |
1 hrst | vlašské ořechy (půlené) |
2 lžíce | cukr moučka |
Vejce rozklepneme do misky, smícháme s cukrem a vyšleháme. Přidáme mouku, olej, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vyšleháme těsto. Dno vymazané a moukou vysypané formy na bábovku poklademe celými půlkami vlašských ořechů a zalijeme připraveným těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout, poté vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena