Vaření.czReceptySušená jablka - křížaly

Sušená jablka - křížaly

Příprava z nasbíraných a opadaných jablek, kterých je letos hodně. Za 1 - 2 dny máme hotovo.


4.028x
60 min
1×

Postup přípravy

Jablka omyjeme, odkrojíme natlučené části a zbavíme jádřinců. Na připravené mřížky domácí výroby (každý průměrně šikovný muž či žena si vyrobí) si nakrájíme tenké plátky asi 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe. Jablka k sušení dáváme na radiátory. Doba sušení je podle topení, ale v průměru za 1,5 dne. Takto se dá zpracovat za 1 hodinu 8 - 10 kg opadaných jablek. Takto připravené křížaly jsou výborné jako chuťovka k televizi i pro děti a hlavně jsou zdravé. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Drahuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sušená jablka - křížaly

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena