Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré

Recept na přípravu kachních prsou s jemně pikantním pyré z cibule, jablek a čerstvého závoru. Hlavní chod vhodný pro podzimní menu.


5.04x
60 min

Ingredience

2 porcekachní prsa s kůží

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

pyré

3 kscibule
2 ksjablko
30 gčerstvý zázvor
1 lžícehnědý cukr
1 lžičkabalzamikový ocet

Postup přípravy

Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky.

Na suché rozpálené pánvi zvolna opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova. Potom je otočíme a opečeme krátce i z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 20 minut dojít.

Mezitím si připravíme pyré. K výpeku z kachních prsou přidáme olej, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme lžíci hnědého cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme zázvor a nakrájená jablka, vše podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme balzamikovým octem a zvolna podusíme doměkka. Cibulovo-jablečné pyré krátce prošleháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Kachní prsa nakrájíme příčně na plátky, které klademe na pikantní cibulovo-jablečné pyré a podáváme se šťouhanými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.