Šumavský toč

Recept na dobrotu, po které se jen zapráší.


4.720x
45 min
1×

Postup přípravy

Česnek očistíme a prolisujeme. Sýrové brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme česnek, majoránku, vejce, hladkou mouku. Zaděláme těsto jako na bramborák.

Na plechu rozpustíme sádlo a položíme na něj těsto. Šumavský toč prudce v horké troubě upečeme.

Mezitím si zpěníme cibuli na sádle a přidáme kyselé zelí, sůl, pepř a kmín. Zelí dusíme doměkka. Měkké zelí zahustíme malým nastrouhaným bramborem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do zelí a necháme několik minut projít varem. Potom zelí dáme na upečené těsto, stejnoměrně rozetřeme a svineme do rolády.

Roládu nakrájíme na porce a šumavský toč ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavský toč

Zpět na recept