Šumavský toč

Recept na dobrotu, po které se jen zapráší.


4.720x
45 min
1×

Ingredience

3 ksčesnek
1 ksvejce
450 gbrambory
1 kscibule
kmín
200 gsádlo
250 guzené maso
1-2 kskysané zelí

Postup přípravy

Česnek očistíme a prolisujeme. Sýrové brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme česnek, majoránku, vejce, hladkou mouku. Zaděláme těsto jako na bramborák.

Na plechu rozpustíme sádlo a položíme na něj těsto. Šumavský toč prudce v horké troubě upečeme.

Mezitím si zpěníme cibuli na sádle a přidáme kyselé zelí, sůl, pepř a kmín. Zelí dusíme doměkka. Měkké zelí zahustíme malým nastrouhaným bramborem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do zelí a necháme několik minut projít varem. Potom zelí dáme na upečené těsto, stejnoměrně rozetřeme a svineme do rolády.

Roládu nakrájíme na porce a šumavský toč ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavský toč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena