Sugo pomodoro

Základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu.


3.79x
30 min

Postup přípravy

Máme zde dvě varianty. 1) Vezmeme 400 g čerstvých rajčat, spaříme je horkou vodou, oloupeme a dále pokračujeme podle receptu. 2) Vezmeme 400 g plechovku zavařených oloupaných rajčat a dále podle receptu. Zvolil jsem variantu číslo dva, protože je rychlejší a výsledek sice není stejně uspokojující, jako by to bylo z domácích rajčat, ale přesto je hodnotný a chutný.

Přichystáme si dva větší stroužky česneku a jednu střední cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme prolisovat, nebo nasekat na jemno.

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, necháme pozvolna smažit cibuli a hlídáme ji, až změkne a zesklovatí. Těsně před zesklovatěním vložíme česnek a velice rychle spolu s cibulí osmahneme. Ne moc dlouho, aby nám nezhořkl.

Na tuto směs pro základ sugo pomodoro vložíme připravená rajčata, uvedeme do varu a necháme je vařit po dobu 20 minut, až se rozvaří. Musíme je hlídat, protože mají tendenci se připalovat. Po 20 minutách sejmeme z plotýnky a přes cedník propasírujeme. Omáčku osolíme, opepříme, chuť rajčat zvýrazníme cukrem a přidáme trochu octa, aby to nebylo fádní. A fazónu této omáčce udělíme dobromyslem (oreganem).

Sugo pomodoro můžeme použít jako základ k masovým směsím většinou s osmahnutým mletým hovězím. Samotná je také vynikající.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sugo pomodoro

Zpět na recept