Výtečná pizza s domácím těstem

Jednoduchý a zároveň velmi dobrý recept na domácí pizzové těsto a rajčatové sugo.


4.311x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto. Pokud chceme mít těsto lepší, uděláme si ho den předem, zabalíme do potravinové fólie a necháme nakynout přes noc. Musíme ovšem nechat určitou vzduchovou bublinu, aby těsto mělo místo.

Nejprve mouku vysypeme nejlépe na stůl nebo velký vál. Důležité je, abychom z mouky udělali kolo, do jehož prostředka přidáme všechny zbývající suroviny. Droždí samozřejmě rozdrolíme. Vezmeme vidličku a pomalu vmícháváme do směsi uprostřed mouku ze stran. Tak v polovině míchání už vidlička není potřeba a musíme začít s těstem pracovat ručně.

Těsto pořádně propracujeme a hněteme alespoň 15 minut, aby nikde nebyly bublinky či prasklinky. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v ledničce.

Mezitím si připravíme sugo, tedy omáčku na pizzu, troubu předehřejeme na 200 °C, aby se nám udělala domácí pec. Pokud je sezóna a máme vlastní rajčata, můžeme použít i ty. Mně se ale osvědčila loupaná rajčata v celku, která se dají koupit všude. Neváhejte sáhnout po těch trochu dražších, jelikož jsou vždy kvalitnější.

Připravíme si menší hrnec nebo misku a rajčata do nich vylijeme. Přidáme prolisovaný česnek, lžíci oleje, sůl, cukr a oregano. Vše důkladně promícháme a především rozmixujeme či rozmačkáme.

Vyndáme těsto, rozválíme ho a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto nalijeme omáčku, ale pozor, nesmíme to přehnat, jinak se nám těsto rozmočí. Zbytek suga je vynikající k těstovinám.

Poté na pizzu klademe ingredience podle vlastní chuti - sto lidí, sto chutí. Pizzu vložíme péct asi na 15 minut do rozehřáté trouby, samozřejmě mezitím kontrolujeme či ochutnáme těsto, zda je hotové.

Výtečnou pizzu z domácího těsta ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Baraz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výtečná pizza s domácím těstem

Zpět na recept