Jednoduchá úprava zdravého rybího masa. Recept je na 4 porce.
sůl | |
pepř | |
225 ml | olivový olej |
4 ks | tuňák - velký steak |
2 ks | velká červená cibule na kolečka |
2 ks | mrkev na kolečka |
2 ks | natrhaný bobkový list |
1 stroužek | česnek na plátky |
225 ml | bílý vinný ocet |
0.5 lžičky | drcená sušená chilli paprička |
1 lžíce | drcená semena koriandr |
nadrobno nakrájená petrželka |
Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje. Na pánev pak přidáme rybí maso a opékáme je 2 minuty na středně silném ohni. Maso obrátíme a opékáme je 2 minuty (střední propečení), nebo 4 minuty (důkladné propečení). Maso vyjmeme a osušíme na vrstvě papírových utěrek.
Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Přidáme cibuli a opékáme ji za častého míchání 8 minut doměkka. Nesmí však zhnědnout! Vmícháme mrkev, bobkový list, česnek, ocet, čili papričky, sůl a pepř a opékáme je 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi na pánvi koriandrová semena.
Když steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak rozdělíme na4 nebo na 5 větších kousků. Kousky ryby pak dáme do mísy a přidáme směs z pánve. Velmi opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.
Pokrm necháme zcela zchladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky. (V chladničce vydrží až 5 dnů.) Před podáváním jej necháme ohřát na pokojovou teplotu a posypeme nakrájenou petrželkou.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.