Studený tuňák

Jednoduchá úprava zdravého rybího masa. Recept je na 4 porce.


3.1825x
0
1×

Ingredience

sůl
pepř
225 mlolivový olej
4 kstuňák - velký steak
2 ksvelká červená cibule na kolečka
2 ksmrkev na kolečka
2 ksnatrhaný bobkový list
1 stroužekčesnek na plátky
225 mlbílý vinný ocet
0.5 lžičkydrcená sušená chilli paprička
1 lžícedrcená semena koriandr
nadrobno nakrájená petrželka

Postup přípravy

Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje. Na pánev pak přidáme rybí maso a opékáme je 2 minuty na středně silném ohni. Maso obrátíme a opékáme je 2 minuty (střední propečení), nebo 4 minuty (důkladné propečení). Maso vyjmeme a osušíme na vrstvě papírových utěrek.


Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Přidáme cibuli a opékáme ji za častého míchání 8 minut doměkka. Nesmí však zhnědnout! Vmícháme mrkev, bobkový list, česnek, ocet, čili papričky, sůl a pepř a opékáme je 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi na pánvi koriandrová semena.


Když steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak rozdělíme na4 nebo na 5 větších kousků. Kousky ryby pak dáme do mísy a přidáme směs z pánve. Velmi opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.


Pokrm necháme zcela zchladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky. (V chladničce vydrží až 5 dnů.) Před podáváním jej necháme ohřát na pokojovou teplotu a posypeme nakrájenou petrželkou.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studený tuňák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena