Z ingrediencí připravíme 3 štrúdly. Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme nakrájené houby, šalotku a osolíme. Necháme povařit, až budou houby měkké.
Rozválíme si listové těsto na plát, rozložíme na něj připravenou houbovou směs a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Těsto s náplní zabalíme do klasického štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.
Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, až bude štrúdl zlatý. Průběžně štrúdl potíráme vejcem. Jakmile je štrúdl zlatý, vyndáme ho z trouby a podáváme.
Štrúdl s houbovou náplní podáváme ještě teplý.