Podzimní štrúdl

Vyzkoušejte trochu netradiční recept na lehký a zdravý podzimní štrúdl.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 lžíceocet
250 gtuk
1 špetkavanilka
150 ghladká mouka
100 mlstudená voda
150 gcelozrnná mouka

na potření

1 špetkarum
200 mlšlehačka
250 gtvaroh
3 lžícečekankový sirup

krém

2 dlmléko
1 balenítvaroh
1 balenípudinkový prášek
5 lžicčekankový sirup

pyré

1 ksdýně
1 lžičkamletá skořice
3 lžícečekankový sirup

Postup přípravy

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C.

Suroviny na těsto v míse důkladně promícháme a necháme odležet. Nejlepší je, když necháme za nás pracovat robota.

Pudink uvaříme podle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh a čekankový sirup.

Dýni očistíme, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré, které dochutíme mletou skořicí a čekankovým sirupem.

Šlehačku vyšleháme a pak přidáme rum nebo rumovou tresť, čekankový sirup a tvaroh. Vše důkladně vyšleháme a dáme do chladu. Použijeme ji na pozdější potření a dozdobení.

Těsto vyválíme na plát, naplníme pudinkem, dýňovým pyré a podle potřeby znovu dochutíme čekankovým sirupem. Opatrně zavineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

A máme připravený štrúdl k pečení, vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme cca 45 minut.

Podzimní štrúdl necháme krátce vychladnout, nakrájíme a podáváme s ochucenou šlehačkou jako sladké pohoštění.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podzimní štrúdl

Zpět na recept