Štrúdl krokodýl

Recept na klasický jablečný závin, který vypadá jako krokodýl.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Štrúdl připravujeme na pečicím papíře, lépe se nám na závěr bude štrúdl krokodýl přenášet. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu (mírně většího), oddělíme čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválíme delší plát a po stranách nařežeme na centimetrové proužky.

Doprostřed plátu nasypeme vrstvičku strouhanky, aby nám nevytekla jablečná šťáva. Jablka nastrouháme a smícháme s rozinkami. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou, posypeme mletou skořicí a cukrem. Střídavě těsto překládáme až do ocasu.

Druhý díl těsta rozválíme do čtverce, poklademe zbylými jablky, přehneme do obdélníku a těsto zmáčkneme k sobě. Na jedné straně vytlačíme dírky na nozdry a oči, do nich píchneme rozinky. Bochánky na nohy zmáčkneme naplocho a nařežeme prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneseme na plech a spojíme. Štrúdl nakonec potřeme rozšlehaným vejcem.

Štrúdl pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

Štrúdl krokodýl podáváme jako vláčný moučník.
user-icon

autor Jeannett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl krokodýl

Zpět na recept