Z citronů vymačkáme šťávu. Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu scedíme. Asi 100 gramů cizrny smícháme si citronovou šťávou, olivovým olejem a rozmixujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lístky bylinek natrháme. Fetu rozdrobíme.
Zbytek cizrny vložíme do mísy a smícháme s rajčaty, cibulí a chilli papričkou.
Salát servírujeme posypaný bylinkami a fetou. Zálivku můžeme podávat samostatně nebo jí můžeme salát pokapat.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena